Brandweer 2021-06-07T15:43:46+00:00

Brandweer

Brandweerchauffeurs hebben een grote verantwoordelijkheid ten opzichte van andere weggebruikers, de korpsleiding en mede- passagiers. De opleiding tot Brandweerchauffeur vraagt wat ons betreft om een doelgerichte en vakspecifieke opleidings- en trainingsaanpak, die wij als volgt gestalte geven.

Met  onze opleidingsstructuur realiseren we een doorlopende leerlijn. Deze leerlijn  start bij de basisopleiding brandweerchauffeur (vakbekwaam worden), deze wordt vervolgens voortgezet met verschillende opleidingsmodules in het kader van vakbekwaam blijven.

Vakbekwaam worden bestaat uit een 3-tal modules (IFV):

  • Theorie brandweerchauffeur;
  • Voertuigbeheersing;
  • Verkeersdeelname.
  • Theorie brandweerchauffeur

De volledige theorie welke nodig is om het IFV examen chauffeur te behalen, dit kan in een klassikale vorm gegeven worden, maar vanzelfsprekend bestaan er ook mogelijkheden binnen e-learning. Tijdens de baantraining wordt de chauffeur  op een afgesloten terrein met glijvlak voorbereid op het examen.
De chauffeur wordt op de openbare weg getraind ter voorbereiding op het examen verkeersdeelname. Tijdens de opleiding komen alle benodigde facetten aan bod om veilig en vlot aan het verkeer te kunnen deelnemen. Hiernaast kunnen we de chauffeur begeleiden tijdens het zelfstandig oefenen en de leerwerk opdrachten.

Het vakbekwaam blijven geven we gestalte door:

  • Competentiemetingen
  • Vervolgmetingen brandweerchauffeur
  • Mobiele rij-simulator
  • E-learning

Voor individuen en groepen:
De module is niet alleen een effectief leermiddel voor de individuele student, het geeft ook inzicht in de trainingsbehoefte van de gehele organisatie (Veiligheidsregio) dan wel korps. Dit gebeurt door het analyseren en vergelijken van de resultaten van alle kandidaten in de speciale sectie voor instructeurs. Daarnaast bieden wij de module aan in combinatie met een plenaire terugkomavond, waarin met name aandacht wordt gegeven uit de verbeterpunten uit de analyses.

Wilt u meer weten over deze opleiding, of over de vele andere mogelijkheden bij VOZ? Neem dan contact met ons op. We staan u graag te woord.