Ambulance 2018-06-26T15:33:32+00:00

Opleiding Rij-technisch Ambulancechauffeur

Aan een Ambulancechauffeur worden hoge eisen gesteld : kennis, vaardigheden en houding op zowel medisch–assisterend als ook op  rij-technisch gebied moeten op hoog niveau aanwezig zijn. De opleiding Rij-technisch Ambulancechauffeur wordt door ons verzorgd, hierin worden zaken m.b.t. voertuigbeheersing en verkeersinzicht uitgebreid geïnstrueerd en getoetst, dit om de ambulance goed te kunnen besturen al dan niet gebruikmakend van optische en geluidssignalen. Deze opleiding dient aangevuld te worden door een medisch-assisterend gedeelte, VOZ kan u hierin nader informeren.

Inhoud
In de opleiding Rij-technisch Ambulancechauffeur liggen de accenten bij het verhogen van de verkeersveiligheid, comfortabel rijgedrag, glijdend vervoer, het voorkomen van ongevallen en de reductie van schades.

Basisopleiding
De Basisopleiding Rij-technisch Ambulancechauffeur bestaat uit drie onderdelen:

  • Theorie: Verkeerswetgeving (algemeen en beroeps specifiek, verkeersinzicht en techniek)
  • Algemene rijvaardigheid (Openbare weg)
  • Bijzondere rijvaardigheid (Baan training)

Nascholing
De Nascholing Rij-technisch Ambulancechauffeur bestaat net als de basisopleiding uit drie onderdelen theorie, algemene – en bijzondere rijvaardigheid. Aan de hand van een portfolio aangelegd in de basisopleiding maar ook door bevindingen van bijv. een mentorchauffeur, kan de nascholing competentie gericht – en dus afgestemd op de vaardigheden van de chauffeur in kwestie – worden ingericht.

Meer weten?
Wilt u meer weten over deze opleiding, of over de vele andere mogelijkheden bij VOZ? Neem dan contact met ons op. We staan u graag te woord.