Trucksimulator: het nieuwe leren

Trucksimulator: het nieuwe leren

Het opleidingenlandschap verandert. Wij realiseren ons goed wat de hedendaagse eisen van werkgevers en cursisten zijn. Een nieuwe tijd vraagt immers om een nieuwe aanpak. Wij bieden een innovatief alternatief met onze mobiele truck simulator, de Simutruck.

Wat is de Simutruck?
De Simutruck is een mobiele rijsimulator, compleet met instructieruimte, waarin chauffeurs professioneel opgeleid en bijgeschoold kunnen worden op een locatie waar u dat wilt.

Omdat iedere weg- en weersituatie gesimuleerd kan worden, kunnen trainingen op maat verzorgd worden. Rijden of manoeuvreren in een drukke stad met extreme weersomstandigheden – als ook prio-trainingen. Optische Geluidsignalen voor onder meer de brandweer - behoren tot de vele scenario's. De Simutruck en onze lesprogramma’s zijn CCV gecertificeerd, waardoor de trainingsuren voor de Code 95 geregistreerd worden.

Waarom kiezen voor de Simutruck?
Het stelt chauffeurs in staat om zonder risico’s voor mens en materieel te trainen onder allerlei omstandigheden en zorgt tegelijkertijd voor een hoog trainingsrendement in korte tijd. Situaties die tijdens een rit op de openbare weg niet of moeilijk op te zoeken zijn (dode hoek situaties, kantelpunten, afdekongevallen, etc.)  kunnen veilig en risicoloos geoefend worden.

Alledaagse en extreme situaties kunnen aan bod komen: Rijden in bergen, in de sneeuw, bij laagstaande zon, plotselinge mist, of een combinatie hiervan. Er kan getraind worden met diverse voertuigsamenstellingen, van LZV tot tankoplegger.

Andere voordelen zijn:

  • Geen verlies aan (reis)tijd;
  • Geen inzet van de bestuurderskaart;
  • Eigen materieel blijft inzetbaar;
  • Geen brandstofkosten,
  • 100% CO2 neutraal.

Voor wie?
Trainingen in de Simutruck zijn zeer geschikt voor ervaren en minder ervaren beroepsgoederenchauffeurs. De trainingen tellen mee voor 7 praktijk nascholingsuren Code 95, er kan tevens  SOOB subsidie verleend worden.
Klik hier voor de planning Code 95.

Voor meer informatie, tarieven en beschikbaarheid kunt u met ons contact opnemen via 077-3969314 of via info@vervoerscollegevenlo.nl