Subsidie behoud vakbekwaamheid CODE 95

Code 95 volgen met subsidie? Lees verder en doe de check!


Ben je vrachtwagenchauffeur, kraanmachinist of logistiek medewerker met een heftruckcertificaat?
Dan hebben we goed nieuws voor je! Je weet vast dat je in deze beroepen regelmatig scholing moet volgen. Dit is wettelijk verplicht. Doe je dat niet, dan kan je niet meer je vak uitoefenen. Is je ontslag aangezegd door jouw werkgever vanwege reorganisatie/faillissement? Of ben je momenteel werkloos en inzetbaar, in het bezit van rijbewijs C en heb je aantoonbare ervaring als chauffeur?  Dan is er nu een subsidieregeling waarmee jouw scholing betaald wordt. Goed nieuws dus! Je hoeft de opleidingen zelf niet te betalen én je komt makkelijker aan het werk. Je hebt bij werkgevers een streepje voor als je alle verplichte opleidingen al hebt gevolgd.
 
Om welke opleidingen gaat het?
Vrachtwagenchauffeurs moeten de zogenaamde code 95 halen om als chauffeur werkzaam te kunnen blijven. Dat betekent dat je over een periode van 5 jaar in totaal 35 uur nascholing volgt. De meeste chauffeurs moeten dat voor 16 september 2016 gedaan hebben. Dat lijkt ver weg, maar alle chauffeurs moeten deze opleidingen volgen. En daardoor wordt er bij rijscholen extra drukte verwacht. Wacht daarom niet te lang, anders ben je niet op tijd klaar. Ook kraanmachinisten en logistieke medewerkers moeten zich wettelijk bij laten scholen. Zij moeten iedere 5 jaar hun certificaat verlengen. Voor logistieke medewerkers is dat het heftruckcertificaat en voor kraanmachinisten het TCVT-certificaat.
 
Waar kan ik me aanmelden voor deze subsidie?
Via de button onderaan deze pagina kun je zelf checken of je mogelijk voor de subsidieregeling in aanmerking komt. Als de check aangeeft dat je voldoet aan de voorwaarden, dan kun je je aanmelden. Na het invullen van het aanmeldformulier ontvang je per e-mail verdere instructies om de aanmelding af te ronden. Na het volgen van deze instructies krijg je telefonisch of per e-mail definitief bericht of je mag deelnemen. De regeling geldt tot eind 2015. Ga dus snel na of jij ook gebruik kunt maken van deze subsidie, want op = op! Het UWV is van de regeling op de hoogte. Als je scholing gaat volgen, kan je dat aan UWV doorgeven.
Deze regeling wordt mogelijk gemaakt vanuit het Sectorplan Transport en Logistiek, dat wordt gefinancierd door SOOB en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
 

-------DOE HIER DE CHECK-------

 

Bel of mail  met Verkeersopleidingen Zuid voor meer informatie!

077-3969314 / info@verkeersopleidingenzuid.nl


Naar nieuwsoverzicht